Het zoutvaatje een probleem?

Weet je dat het zoutvaatje is meestal niet het probleem bij een hoge bloeddruk? Dat is maar zo’n 11% van je zoutinname. En 10% zit van nature in allerlei producten zoals groenten en aardappelen. Het overgrote deel (meer dan 70%) komt uit de bewerkte voeding!!

De belangrijkste oorzaken die je bloeddruk verhogen zijn:

• Roken

• Ongezond eten

• Weinig bewegen

• Stress

Je ziet dus dat je zelf best het een en ander kunt doen om je bloeddruk naar een gezonder niveau te krijgen. Mijn paradepaardje is natuurlijk voeding.

Mijn advies is: Ga het bewerkte voedsel uit de weg!

Vermijd producten als:

• Chips

• Pizza (vers of uit de diepvries)

• Kant-en-klaar maaltijden

• Soep

• Kruidenzakjes voor complete gerechten (zoals Knorr, Maggie en Honig)

• Kruidenzakjes voor vleesmengsel en andere gerechten (Verstegen, Silvo en huismerken)

• Extreem bewerkt vlees zoals een rookworst

Wanneer je deze producten dus vermijd, kun je rustig je maaltijden op smaak brengen met losse kruiden en zout.

Welk zout kun je het beste gebruiken?
Normaal keukenzout bestaat uit Natrium en Chloride. Dus voor het grootste deel uit Natrium. Dat wil je dus vermijden.

Himalayazout of zeezout bevat een veel meer gunstige Natrium Kalium verhouding en sluit beter aan op je lichaam. Dat heeft wat mij betreft de voorkeur.


Weet je niet wat je dan nog wel kunt nemen?
Ik help je graag op weg! Neem dan contact met me op of plan een gratis Hartesessie via de knop hieronder.

Lieve groet,

Paulien

Vorige
Vorige

Moe zonder reden...

Volgende
Volgende

Buikvet, wel of niet een ding?